Van onzekerheid naar vertrouwen

Van frustratie naar verbinding

Van strijd naar vriendschap

Eerlijk gezegd was dit niet wat je had voorgesteld toen je het dier vanuit een hoop liefde in huis nam. Je zit regelmatig met je handen in het haar en het huilen staat je wellicht nader dan het lachen. Of je voelt dat je vastzit in de relatie met je dier en vraagt je af waar toch dat gevoel is gebleven van twee handen (of beter gezegd; een hand en een poot) op één buik. Je verlangt enorm naar een liefdevolle vriendschap met je dier. Je wilt graag die unieke band voelen waarvan je weet dat het erin zit, maar er nog niet helemaal uitkomt.

En misschien lijkt het nu nog ver weg, maar je wilt er alles aan doen om het een kans te geven. Om te investeren in je maatje. Omdat je weet dat ook jijzelf hierin een rol speelt. Je bent bereid in de spiegel te kijken en te ontdekken wat jij zelf kunt doen om het contact te herstellen en te versterken.

Dit maatwerktraject bouwt de vriendschap tussen jou en je dier weer op.

Waarschijnlijk heb je al veel geprobeerd en geïnvesteerd, maar heeft het niet de vruchten afgeworpen waar jij naar verlangt. Ik denk dat dit komt omdat er vaak maar vanuit één gezichtspunt wordt gekeken naar het gedrag van dieren: of alleen vanuit de trainingskant – dat te hard of te soft voor je is – of alleen de emotionele kant wordt belicht waarbij concrete tips ontbreken.

Ik geloof dat de relatie tussen mens en dier bijzonder dynamisch is en dat daarom alleen een benadering vanuit meerdere kanten echt werkt. Gevoel en training kunnen heel goed samen zolang hoofd en hart met elkaar samenwerken.   

Daarom krijg je in dit traject enerzijds praktische handvaten die helpen om gedrag om te buigen, management tips die zorgen voor rust en trainingsvaardigheden om je dier gewenst gedrag aan te leren. En anderzijds help ik je weer te leren vertrouwen op je gevoel, je intuïtie aan te zetten en los te komen van adviezen die voor jullie niet werken. Om zo weer van en met elkaar te genieten.

We gaan samen aan de slag om:

  • Vanaf de onderste steen jullie contact terug op te bouwen en te verbeteren.
  • Te begrijpen waar het ‘mis’gaat en zo tijdig te kunnen bijsturen.
  • Trainingsvaardigheden aan te leren die nodig zijn in jullie situatie.
  • Jou weer te leren vertrouwen op je gevoel zodat je keuzes kunt maken die kloppen.
  • De vriendschap tussen jullie een flinke boost te geven zodat jullie weer kunnen genieten.

Review

Je dier begrijpen is jezelf leren begrijpen.

Ik geloof erin dat een dier niet voor niets in ons leven is. De relatie met je dier weerspiegelt zowel je mooie kanten als de uitdagingen die het in je naar boven haalt. Het dier kun je zien als een liefdevolle gids die jou helpt te gaan staan voor jezelf. Dieren weten namelijk feilloos of je iets doet vanuit het ‘moeten’ of omdat iets oprecht bij jou past.

 

Ik help te vertalen wat er in jullie dynamiek gebeurt en wat het dier nodig heeft en wilt meegeven. Dat kan soms confronterend zijn, maar is altijd vol respect en met liefde bedoeld. Het helpt je groeien en nog meer te genieten van het leven.  

 

Na dit traject:

  • Weet jij precies wat jouw dier nodig heeft van jou.
  • Heb jij praktische handvaten om de omgeving en je dier te managen.
  • Hebben jullie nieuw gedrag aangeleerd waarin er ruimte is voor elkaars eigenheid.
  • Begrijp jij jezelf beter en sta je stevig in je schoenen.
  • Is er weer ruimte om van elkaar te genieten!